Restauracja Stara Karczma w Elblągu - Alergeny występujące w potrawach

Alergeny występujące w potrawach

Poniżej przedstawiamy listę alergenów występujących w poszczególnych potrawach.

Plińce z pomoćką - gluten, jaja, mleko, dwutlenek siarki.

Grzanki z gorgonzolą - gluten, mleko, jaja.

Tatar ze śledzia - ryby, gluten, gorczyca.

Golonka w galarecie - gluten, dwutlenek siarki, soja, seler.

Tatar wołowy - gluten, gorczyca, jaja, mleko, dwutlenek siarki.

Deska wędlin - soja, gorczyca, dwutlenek siarki.

Sałatka z gruszką - jaja, dwutlenek siarki, mleko, gorczyca.

Sałatka z kurczakiem - gluten, dwutlenek siarki, gorczyca.

Sałatka grecka - gorczyca, mleko.

Karmuszka - gluten, mleko, seler.

Żurek - gluten, jaja, mleko, gorczyca.

Krem z marchwi - gluten, mleko.

Rosół - glute, seler, dwutlenek siarki.

Rolowany schab - gorczyca, mleko, dwutlenek siarki, gluten.

Golonka - gorczyca, dwutlenek siarki.

Polędwiczka wieprzowa - mleko, gluten.

Foccacia - gluten.

Foccacia Greco - gluten.

Pizza Margherita - gluten, mleko.

Pizza Capriciosa - gluten, mleko.

Pizza Farmerska - gluten, mleko.

Pizza Vegetariana - gluten, mleko.

Pizza Swojska - gluten, mleko.

Pizza Pepperoni - gluten, mleko, gorczyca, dwutlenek siarki.

Pizza Diabelska - gluten, mleko, gorczyca, dwutlenek siarki.