O nas
Miejsce, gdzie zdecydowaliśmy się wskrzesić wspaniałą kuchnię regionalną, zapisane ma prawie 200 lat historii. Stąd też pomysł na Starą Karczmę, w której kiedyś mieścił się stary, wodny młyn zasilany nurtem pobliskiej rzeczki Kumiela.
Zachowaliśmy klimat tego miejsca, ale również hołubienie naszej polskiej kuchni, genialnej kuchni, która powstawała przez wieki, kiedy mieszały się wpływy i wyodrębniały coraz bardziej wyrafinowane kuchnie regionalne oparte na lokalnych produktach.
Pod tym względem nic się nie zmieniło. Stawiamy na świeże i najwyższej jakości produkty od naszych lokalnych producentów, a potrawy przygotowujemy tylko przy wykorzystaniu naturalnych przypraw i ziół. Od samego początku, wystrzegamy się, niczym ogień wody, wszelkich gotowych mieszanek, sztucznych przypraw i polepszaczy.
Wkładamy ogrom miłości w tę pasję, jaką jest jedzenie, dlatego dajemy od serca - dużo i smacznie, tak, jak w prawdziwej, polskiej kuchni regionalnej, z delikatnym, współczesnym urozmaiceniem.